Gå-bort-present

När man "går bort" är det trevligt att ha med sig en liten present, som symbol för sin uppskattning. Det behöver inte vara någonting exklusivt och alltså inte heller speciellt dyrt. Vinflaskor och blommor är klassiska gå-bort-presenter, och av den anledningen är det roligt att kunna ha med med sig någonting annat.


Personliga presenter

Om du känner personen du ska besöka väl så lämpar sig självklart en personligare present. Förhoppningsvis har du då redan en idé om vad du vill ge bort men annars är ett bra tips att tänka på saker som du vet att både du och värden gillar. Det kan vara något ät- eller drickbart men också exempelvis en pocketbok eller sällskapsspel. Köper du något förtärbart så kan man tänka sig att detta kan avnjutas efter middagen, exempelvis ett desservin eller liknande. En bra tanke är att gå-bort-presenten ska vara ett bidrag till tillställningen, på så sätt kan en lite dyrare (läs finare) present kännas mer lättsam.

Större bjudningar

Ska du bort på en större middag med många gäster så blir kanske mötet med värden inte lika personligt. Då kanske gå-bort-presenten istället ska vara något som personen kan glädjas åt efter tillställningen då gästerna gått. Notera att större bjudningar oftast sker i samband med andra hötider så som födelsedagar eller bröllop och då förväntas presenten inte bara motsvara ett tack för middagen utan även en gratulation.

Vinflaskan

Att en vinflaska är en klassisk present när man "går bort" är inte utan anledning. Trots att det kan kännas som brist på inspiration så är en vinflaska väldigt ofta en uppskattad present. Om du har bestämt dig för att köpa en vinflaska så är ett tips att antingen försöka hitta något som passar till maten som ska ätas (om du nu råkar veta vad) eller något lite mer orginellt så som något annarlunda desservin som du läst om någonstans. Läs på lite så du vet vad du ger bort. Att kunna berätta lite om presenten är alltid uppskattat!

Blommorna

Om du ska köpa blommor bör du helst piffa upp presenten med något fint kort eller annan present. Blommor och choklad är klassiskt men kanske lite tråkigt. Istället är nog en lite större bukett med något fint kort till, att föredra.

Annons: